Oei, de senator weet het even niet meer

De Amerikaanse senator John Huppenthal werd recent geïnterviewd door een student-reporter van een hogeschool uit Arizona, Keith Wagner. Deze wilde weten hoe het zat met de geplande besparingen in het hoger onderwijs, vooral die in het "Career and Technical Education"-programma, waar studenten vooral praktisch opgeleid worden voor het bedrijfsleven. Huppenthal vond besparingen daar "gewoonweg afgrijselijk, juist omdat dat programma kwalitatief zo belangrijk is."

Maar dan maakte Wagner de Republikeinse senator erop attent dat hij juist een jaar geleden voor een groot besparingsplan in het onderwijs had gestemd met toen al een desastreus effect op het CTE-programma. Huppenthal hapte naar adem en vroeg zijn vraag te verduidelijken, wat prompt gebeurde. Toch leek Huppenthal zich zijn stem niet te herinneren. Het maakte hem zo nerveus dat hij zelf besliste een pauze in te lassen en de interviewer alleen achter te laten.

Nu het filmpje via YouTube op verschillende Amerikaanse nieuwswebsites te zien is, reageerde Huppenthal, op zijn eigen website beschreven als "de man die het onderwijs in Arizona zal verbeteren", met: "Ik ben verbolgen dat dit interview nu gezien wordt als het voor schut zetten van een senator die even onbehoedzaam is".

Huppenthal keerde, in tegenstelling tot wat in onderstaande filmpje vermeld wordt, wel terug voor het interview, met allerhande cijfermateriaal onder de arm. Maar de schade was toen al berokkend...

lees ook