Onthaalmoeder uit Veltem krijgt 4 jaar cel

Een onthaalmoeder uit Veltem is veroordeeld tot vier jaar celstraf, waarvan 1 jaar met uitstel, omdat ze baby's zou hebben mishandeld. De onthaalmoeder ontkent en ze gaat in beroep tegen de zware straf.

Op anderhalf jaar tijd raakten drie kinderen ernstig gewond bij de onthaalmoeder in een crèche in Bertem. Eén kind kreeg twee hersenbloedingen, is daardoor blind, heeft gehoorproblemen en raakte gedeeltelijk verlamd.

De onthaalmoeder had het kind door elkaar geschud, omdat het volgens haar dreigde te stikken in zijn fruitpap. Maar de gerechtstdokter veegde die stelling van tafel.

Twee andere kinderen liepen een blauw oog en een armbreuk op. Daar had de onthaalmoeder geen verklaring voor. De rechter veroordeelt haar nu tot 4 jaar cel , waarvan 3 effectief voor mishandeling.