"Constructieve gesprekken bij Exxon Mobil"

Exxon Mobil in Antwerpen spreekt tegen dat de fabriek vanaf dit weekend zal worden stilgelegd. Het sociaal overleg bij Exxon Mobil is bezig en verloopt in een zeer constructieve sfeer, klinkt het.

Begin deze week hebben de arbeiders bij Exxon Mobil het werk neergelegd uit protest tegen de hoge werkdruk. Die zou volgens de stakers ook de veiligheid van het personeel in gevaar brengen. Vandaag liet Benny Willems van de socialistische vakbond BBTK weten dat de komende dagen de productie zou worden afgebouwd om in het weekend alles stil te leggen.

De directie van Exxon Mobil spreekt dat met klem tegen en zegt momenteel aan tafel te zitten met de vakbonden. "De discussies verlopen in een zeer constructieve sfeer en we hopen dat er een onderling akkoord uit de bus zal komen dat voor beide partijen zal voldoen", zegt Johan Scharpé. De raffinaderij opereert intussen normaal en Exxon Mobil neemt ook "alle noodzakelijke maatregelen om de veiligheid te verzekeren van de werknemers en de omgeving", zegt Scharpé.

Bij Exxon Mobil in Antwerpen werken 650 mensen.