"Naked Cowboy"-imitatie leidt tot wrevel

Robert John Burck, die al een tijdlang als "Naked Cowboy" een attractie is voor toeristen op Times Square, pikt het niet dat een vrouwelijke tegenhanger met zijn idee is gaan lopen. Sandy Kane, een voormalige stripteaseuse, paradeert immers ook op Times Square, gekleed in een Stars and Stripes-bikini, met cowboyhoed en cowboylaarzen én een gitaar in de aanslag.

Burck heeft Kane een brief geschreven, waarin hij eist dat ze zo snel mogelijk een contract met hem afsluit, omdat het “Naked Cowboy”-idee uiteindelijk van hemzelf komt. “Indien ze geld krijgt om met toeristen op de foto te staan, wel, dan zal ze ook aan mij moeten betalen. Anders daag ik haar voor de rechtbank.”, aldus Burck in New York Post. Burck dreigt met een schadeclaim van ruim 122.000 euro.

Op Times Square in New York loopt nu al een “Naked Cowgirl” rond, maar deze heeft een contract gesloten met Burck. Volgens dit contract is ze verplicht jaarlijks een bijdrage van ruim 4.000 euro te storten om gebruik te maken van de naam “Naked Cowgirl”.

Kane is niet onder de indruk van Burcks bedreigingen. “Waarom zou ik aan Burck moeten betalen? Wat ik hier op straat verdien zijn peanuts”, aldus Kane.

lees ook