Albert van Monaco verlooft zich met Charlene

Prins Albert II van Monaco (52) heeft zich verloofd met Charlene Wittstock. De geruchten over een nakende verloving werden vorige zaterdag nog versterkt tijdens het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria. Toen verscheen de 32-jarige Wittstock aan de zijde van Albert (foto).

Met de verloving krijgt de ministaat Monaco een opvolgster voor wijlen prinses Grace (Kelly), de moeder van prins Albert.

Albert en Charlene leerden elkaar kennen in 2000. Charlene is een gewezen zwemster. Ze kon in 2008 door schouderproblemen niet deelnemen aan de Olympische Spelen, en hield dan maar de sport voor bekeken.

Albert van Monaco was jarenlang de meest besproken vrijgezel in koninklijke kringen. De pers spotte hem regelmatig met een schoonheid, onder wie Angie Everhart en Claudia Schiffer. Maar de prins was nooit gehaast om een relatie te bevestigen.

Zijn geaardheid stond ook een tijdje ter discussie, tot hij in 2005 een buitenechtelijk kind erkende: Alexandre Eric Stéphane Coste (6). De jongen was het resultaat van een affaire met een stewardess. Albert bekende een jaar later ook een dochter te hebben, Jazmin Grace Grimaldi (18). Beide kinderen zijn evenwel niet troongerechtigd.

Albert nam vijf jaar geleden het bestuur van Monaco over van zijn vader, prins Rainier. Een datum voor het huwelijk is nog niet geprikt.