Friese man ligt vier jaar dood in kamer

Een man heeft vier jaar dood op bed gelegen in zijn woning in het Friese dorp Minnertsga. Hij had aan zijn broers en zussen, die ook in het huis woonden, gevraagd om hem met rust te laten op zijn kamer en die hadden dat blijkbaar letterlijk genomen.

Zijn twee broers van 61 en 67 jaar en twee zussen van 44 en 71 wonen ook in de woning. Ze hadden hun destijds 50-jarige broer voor het laatst gesproken in het voorjaar van 2006. Hij had toen aangegeven dat hij met rust gelaten wilde worden op zijn kamer.

De man werd ontdekt, omdat de woonstichting werkzaamheden in de woning wilde uitvoeren. "Iemand ging toen toch in de kamer van de man kijken, waarop hij liggend op zijn bed werd gevonden", zei de politie. De politie vindt het vreemd dat de man niet eerder is ontdekt. "Het is onbegrijpelijk dat zijn familieleden het lichaam niet eerder hebben geroken."

Op het lichaam van de gevonden man zal een autopsie worden verricht. De politie denkt echter niet dat er sprake is van een misdrijf.

lees ook