Hangjongeren teisteren school Pellenberg

De basisschool van Pellenberg bij Lubbeek wordt geteisterd door hangjongeren. De directrice klaagt over het afval dat elke maandagochtend rond de school te vinden is: bierflesjes, blikjes, joints en condooms. De laatste vijf maanden is ook al minstens vijf keer ingebroken.

In de buurt van de school is er ook het jeugdhuis De Kluster, maar volgens burgemeester Freddy Vranckx (Open VLD) hebben de jongeren die daar naartoe gaan, er niets mee te maken. "Het gaat om echte hangjongeren", zegt Vranckx, "de jeugd uit De Kluster heeft daar niets mee te maken."

De burgemeester heeft de politie ingeschakeld om extra patrouilles rond te sturen in het weekend en 's avonds. "Vooral met het goede weer hangen veel jongeren op straat en zijn er hier en daar wel wat vernielingen", zegt Vranckx.