Is Tom Cruise al 47? En Cher 64?

Voor sommige acteurs en actrices is het niet leuk hun leeftijd te kennen, zeker wanneer ze, filmgewijs, al een jaartje ouder worden. Denk maar aan Demi Moore (47, kleine foto), Cher (64), Tom Cruise (47) of Jennifer Aniston (41), van wie hun leeftijd lezen vaak de reactie "Zijn die al zo oud?" oproept.

Maar ook voor castingbureaus spelen leeftijden vaak een belangrijkere rol dan het curriculum vitae van een acteur. Bovendien, hoe minder bekend een acteur is, hoe meer het ouder worden hem parten speelt. En dat zou niet mogen, vindt de scenaristenvereniging "Writers Guild of America".

De vereniging vraagt dan ook met aandrang dat acteurs hun geboortedatum zouden kunnen verwijderen op de alom gerespecteerde filmdatabase IMDb.com, die door castingbureaus gretig bezocht wordt op zoek naar geschikte acteurs. Maar de Internet Movie Database wil voorlopig van geen wijken weten.

Een woordvoerder van IMDb.com vertelde aan de entertainment-nieuwswebsite thewrap.com: "Het is juist onze bedoeling om een zo uitgebreid mogelijk bron van film- en tv-gegevens aan te bieden. Wanneer een bezoeker naar onze site komt, wil hij zo volledig mogelijk geïnformeerd worden. Pas wanneer we merken dat informatie onjuist is, zullen we die van de site verwijderen."

Vraag is hoelang IMDb.com deze houding kan blijven volhouden, want voor een belangrijk deel van zijn informatie is de site afhankelijk van input van onder andere de scenaristenvereniging.

lees ook