Standaard en Bezige Bij slaan handen in elkaar

De Nederlandse uitgeverij De Bezige Bij en Standaard Uitgeverij richten samen een nieuwe literaire uitgeverij op die in Antwerpen zal gevestigd zijn. De Bezige Bij Antwerpen gaat op 1 januari 2011 van start.

"De Bezige Bij Antwerpen zal een vrijhaven zijn voor schrijvers en een brandpunt van het publieke debat. Zij zal boeken uitgeven over de wereld van vandaag, in alle genres en met een brede kijk op de geschiedenis",klinkt het in een persbericht.

De Bezige Bij Antwerpen zal in het najaar haar eerste catalogus  voorstellen. Het fundament van de nieuwe uitgeverij wordt gevormd door het fonds van De Bezige Bij en dat van Meulenhoff/Manteau, dat op 31 december overgaat in De Bezige Bij Antwerpen.

De uitgeverij zal geleid worden door Robbert Ammerlaan van De Bezige Bij en Johan de Koning van Standaard Uitgeverij. Harold Polis wordt de uitgever van het boekenbedrijf.