Te weinig kleuterklassen in Gent

Honderden kinderen uit Gent dreigen in het schooljaar 2011-2012 geen plaats te hebben in een klas. Dat blijkt uit cijfers die schepen van Onderwijs Rudy Coddens (SP.A) heeft opgesteld.

Voor komend jaar 2010-2011 is er in totaal nog een licht overschot, maar in bepaalde wijken is er wel al een tekort. Vooral in de wijken in de 19e eeuwse gordel rond Gent, zoals het Rabot, de Brugse Poort en het Dampoortstation, zijn er plaatsen te kort. Dat komt door de snelle toename van de Gentse bevolking.

Maar het grote probleem komt eraan in het schooljaar 2011-2012. Dan dreigen in totaal 620 kleuters geen plaatsje te hebben op school. "Nu hebben we al een tekort in bepaalde wijken, maar volgend jaar wordt het probleem nog groter", zegt Coddens. "We moeten 20 à 25 klassen bij creëren met alle partners en alle netten samen."