Wie wil er trouwen met olie aan zijn voeten?

Het zit de huwelijksplanners in de buurt van de met olie besmeurde Golf van Mexico niet mee. Geplande huwelijken worden massaal geannuleerd en nieuwe aanvragen komen nauwelijks binnen. "Dit is erger dan een orkaan die passeert. Eens die voorbij is, kunnen we verder. Maar nu weten we helemaal niet wat er zal gebeuren.", klinkt het.

Normaliter is het de ideale setting voor een romantisch huwelijk: korrelig wit zand, een golvende blauwgroene zee en een goudgele horizon. De Golf van Mexico leent er zich perfect toe en de afgelopen jaren zit het aantal huwelijksfeesten er dan ook duidelijk in de lift. Ook de toeristische industrie pikte haar graantje mee, want toeristen komen zich maar al te graag vergapen aan de pasgetrouwden. Niet voor niets wordt de regio “het Las Vegas van de strandhuwelijken” genoemd.

Maar de olieramp gooit nu roet in het eten. “60 procent van de strandhuwelijken zijn geannuleerd. En er komen nauwelijks nieuwe boekingen binnen. Voor de herfst ziet het er zelfs erg dramatisch uit. Men praat steeds over de problemen van de vissers. Toegegeven, die zijn erg groot. Maar voor ons ziet het er even dramatisch uit.”, aldus een plaatselijke huwelijksplanner.

Niet alleen het met olie en teer besmeurde zand maar ook de vele werkers veroorzaken overlast. In het ergste geval houden  planners rekening met een verhuis naar een plaats iets verder van het strand. “Maar dat brengt opnieuw de nodige extra kosten mee en vaak onvrede bij de trouwers, die hun idyllische trouw in het water zien vallen”, besluit de huwelijksplanner.

lees ook