Albert van Monaco: "Volgende zomer trouwen we"

Prins Albert van Monaco trouwt volgende zomer. Dat heeft hij gezegd in een Franse krant. De Monegaskische prins kondigde gisteren zijn verloving aan met de gewezen Zuid-Afrikaanse zwemster Charlene Wittstock (32).

Monaco wacht al een tijdje op een huwelijk. Albert en Charlene kennen elkaar al tien jaar en hebben sinds 2006 een relatie.

In de krant Nice-Matin laat de prins weten dat hij zijn vreugde wil delen met de Monegasken "die zaten te wachten op dit moment". Albert vertelt in het artikel dat zijn aanstaande "een sterke persoonlijkheid heeft".

"Ze heeft interesse voor humanitaire zaken, vooral de problemen die kinderen aanbelangen, is de uitdrukking van haar gevoeligheid en haar openheid tegenover anderen", klinkt het.

De prins hoopt dat de bevolking van Monaco Charlene met vriendelijkheid verwelkomt. Hij benadrukt dat zijn verloofde houdt van Monaco en al veel over de ministaat weet. Ze zou ook over de eigenschappen beschikken om volledig te integreren.

Sinds het overlijden van zijn vader Rainier in 2005 is Albert de regerend vorst. Hij heeft twee buitenechtelijke kinderen, die om die reden geen aanspraak kunnen maken op de troon.