Citibankproces: verdediging vraagt vrijspraak

Op het Citibankproces in Brussel hebben de advocaten van de directeurs van Citibank de onschuld van hun cliënten gepleit. Volgens meesters Vanderveeren en Preumont hebben voormalig algemeen directeur Jose de Peñaranda en voormalig juridisch directeur Bernard Beyens hun taak naar behoren vervuld en hun verantwoordelijkheid opgenomen.

De advocaten pleitten vandaag dat hun cliënten nauwgezet handelden binnen de omkadering van interne controlemaatregelen en die van de CBFA (Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen). "Die merkte geen fouten in de verkoopsprocedure van Citibank van producten van Lehman Brothers", zo luidt het.

Citibank België, algemeen directeur José de Peñaranda en de voormalige en huidige directeur van de juridische dienst, respectievelijk Bernard Beyens en François Staroukine, staan terecht omdat ze een 4.000-tal klanten opzettelijk niet of slecht zouden geïnformeerd hebben over de risico's van gestructureerde beleggingsproducten van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers.