Nieuwe fase in vernieuwing E40

In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 juni zal het verkeer op de E40 richting Brussel minder rijstroken kunnen gebruiken ter hoogte van de werken tussen Bertem en Sterrebeek. Van 21 tot 23 uur zijn er maar twee stroken beschikbaar. Tussen 23 uur en 6 uur moet het verkeer over één rijstrook.

Op zaterdag 26 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met de volgende fase in de vernieuwing van de E40 tussen Bertem en Sterrebeek. De drie tijdelijke rijstroken in de rijrichting van Brussel verschuiven dan naar rechts, zodat de aannemer in de middenberm kan werken.

De veiligheidsstootbanden worden vervangen en de verlichting wordt vernieuwd. Daardoor zal er tot het einde van de maand juli geen wegverlichting zijn in de werfzone.

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt weggebruikers aan om rekening te houden met vertragingen.