Obama en Medvedev bespreken de wereld

De Russische president Dmitri Medvedev is in Washington voor overleg met zijn Amerikaanse collega Barack Obama. Beide leiders hebben een drukke agenda.

Medvedev kwam uit Californië waar hij al te gast was bij gouverneur Arnold Schwarzenegger en een bezoek heeft gebracht aan het technologiecentrum Silicon Valley nabij San Francisco.

In Washington is Medvedev intussen ontvangen door president Obama. Beide leiders hebben het onder meer over de toestand in het Nabije Oosten, Afghanistan, het nucleaire dossier rond Iran en de etnische onrust in Kirgizië. In dat laatste land hebben zowel de VS als Rusland elk een militaire basis.

Daarnaast zullen beide leiders ook nog enkele bilaterale akkoorden ondertekenen. De relaties tussen de VS en Rusland zijn na enkele moeilijke jaren weer verbeterd, maar er blijven meningsverschillen, onder meer over het geplande Amerikaanse raketschild in Oost-Europa.

Medvedev zal later naar Toronto in Canada reizen waar hij net als Obama zal deelnemen aan de top van de G20, de twintig belangrijkste industrielanden.