Zestig treinreizigers urenlang vast

Een zestigtal reizigers heeft bijna vier uur vastgezeten op de trein van Brecht naar Antwerpen-Centraal. Nadat hun trein ter hoogte van Ekeren in panne viel, weigerde een locomotief van de Franse spoorwegen SNCF hun trein te takelen. Dat bevestigt Paul Van Aelst van de NMBS.

De trein was om 9.20 uur vertrokken in het station Noorderkempen, met bestemming Antwerpen-Centraal. Ter hoogte van Ekeren viel het voertuig stil. Aangezien de bewuste trein gebruikmaakte van het hst-traject en er geen perron in de buurt was, konden we de reizigers om veiligheidsredenen niet evacueren en moest de trein worden weggesleept", zegt Van Aelst.

"Daarop vorderde netwerkbeheerder Infrabel een locomotief en een machinist van de Franse spoorwegen die zich op dat moment in de directe omgeving bevond. De machinist werd gevraagd om de trein te verslepen tot in Antwerpen-Centraal. Na veel gediscussieer weigerde de man echter elke medewerking en moest Infrabel op zoek naar een andere oplossing. Die werd gevonden, maar het duurde uiteindelijk wel tot 13 uur vooraleer de defecte trein Antwerpen-Centraal binnenreed."

Volgens Van Aelst waren er ongeveer zestig passagiers aan boort van de trein. Zij werden tijdens het wachten bevoorraad met water. "Niemand is tijdens het lange wachten onwel geworden", besluit Van Aelst.