"Bij politie in Gent moeten koppen rollen"

Bij de politie van Gent zullen koppen moeten rollen. Dat zegt CD&V-gemeenteraadslid Tony Van Parys naar aanleiding van een doorlichting van het korps.

Enkele weken geleden werd het rapport voorgesteld van twee professoren na een doorlichting van het korps. Een van de conclusies was dat er een graaicultuur zou heersen: enkele politiemensen maken misbruik van de prestatiepremies en zouden gemiddeld 30.000 euro per jaar kunnen bijverdienen.

Van Parys vindt nu dat een aantal mensen een stap zullen moeten opzijzetten. "Wie misbruik pleegt, kan niet gehandhaafd blijven. Maar het gaat in deze over een aantal enkelingen die alle anderen meesleuren in een negatief imago. De mensen aan de basis werken uitstekend."

Ook de politieke verantwoordelijken, die tien jaar geleden geen uitbreiding van het korps toestonden, hebben bijgedragen tot de situatie van vandaag, zegt Van Parys nog.