"Dodelijk geweld gebruiken mag"

Enkele maanden geleden kreeg Sarah Palin een nieuwe buurman, Joe McGinnis, en dat zinde Palin niet. Ze verhoogde de omheining (kleine foto) en liet via Facebook weten dat zij en haar gezin met rust gelaten wilden worden. McGinnis had zich al vroeger in een tijdschrift kritisch over de plannen van Palin, of het gebrek eraan, uitgelaten. Intussen vlogen de verwijten van stalking in beide richtingen.

Begin juni maakte journalist Tom Mitchell in een artikel in de plaatselijke krant "The Mat-Su Valley Frontiersman" McGinnis erop attent dat "Alaska een wet goedgekeurd heeft die toelaat dodelijk geweld te gebruiken ter bescherming van je leven of eigendom".

De reacties op het artikel waren zo hevig, dat Mitchell enkele dagen later een verduidelijking moest publiceren. Zo had hij zeker niet bedoeld dat McGinnis het slachtoffer zou worden van een of andere gewelddaad. Maar het kwaad was geschied -er waren zelfs abonnementsopzeggingen- en uitgeefster Kari Sleigt stuurde midden juni volgende beknopte mail de wereld in: "Tom Mitchell heeft ontslag genomen bij de krant op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zijn ontslag gaat onmiddellijk in. We wensen hem het beste toe."

Mitchell zelf heeft nu gereageerd dat hij "verbaasd is dat hij zijn job verloren heeft. Tijdens mijn laatste contact met Sleigt is er over het bewuste artikel niet gesproken. Wat niet betekent dat het geen rol in haar beslissing gespeeld heeft." Over zijn bewuste quote zegt de werkloze journalist nog: "Het was de bedoeling een soort grap te maken, maar ik ben daar duidelijk niet in geslaagd."

Leuk om weten is nog dat Palin zelf ooit als sportverslaggeefster gewerkt heeft bij "The Frontiersman".

lees ook