"Fans zullen hem nooit in de steek laten"

Vandaag is het precies een jaar geleden dat de Amerikaanse zanger en entertainer Michael Jackson (50) is overleden. De King of Pop kreeg een hartstilstand in zijn huis in Holmby Hills. Het ongeloof en de verslagenheid bij de fans was groot. De redactie.be vroeg aan hen de mooiste herinnering aan hun idool. Hier leest u enkele reacties.

Zijn muziek houdt mij overeind. Michael geeft mij een innerlijke sterkte, een sterkte die ik anders wellicht nooit zou ontdekt hebben. Zijn tederheid, zijn gulheid en zijn omgang met mensen maakten van hem een zeer geliefd persoon. Fans zullen hem nooit in de steek laten. (Marijke De Vlieger)

Met Michael Jackson trouwen

Mijn eerste herinnering aan Michael Jackson is natuurlijk dé clip van "Thriller" waar ik toen als 6-jarige toch wel bang van was! Volgende herinnering: "Bad", ik weet nog dat ik toen net zo stoer en cool wilde zijn als Michael, wat kon die dansen zeg! En natuurlijk kwam toen de "droom" om met Michael te trouwen!

Vanaf toen was ik écht verkocht en een fan eerste klas van Michael! Ik dacht toen: waauw, zo'n leven als popster wil ik ook, nu zoveel jaren later weet ik wel beter, heb ik zelfs medelijden met Michael. Toen de aanklacht van seksueel misbruik kwam, geloofde ik ook maar geen seconde dat deze aantijgingen ook maar iets van waarheid bevatte. Ik weet nog dat ik toen dacht: waar deze man van beschuldigd wordt, is het ergste wat men over je kan zeggen!

Ik voelde een enorme opluchting toen Michael over de hele lijn vrijgesproken werd! Daarna ben ik hem als trouwe fan rustig blijven volgen en wat was ik blij met de aankondiging van de "This is it tour"! He was back! En dan: 25 juni 2009, terwijl ik mijn zoontje -ook al een fan van Michael- naar school bracht, het nieuws: de King of Pop dood! De dag dat de wereld stopte met draaien! Rest in peace Michael! (Sofie Van Kerckhoven)

Niemand kan het publiek zo boeien

Het "Bad"-concert op de festivalweide in Werchter was mijn eerste concert en voor mij nog steeds het beste. Het was een fantastische ervaring. Een daverend geluid, een muur van licht en plots stonden ze daar. Vijf schimmen! Vijf zwarte schimmen! Meer zag je niet.

Michael Jackson herkende ik dadelijk aan zijn typerende houding en zijn lokken die voor zijn aangezicht vielen. De ritmische bas-tonen van "Wanna be startin' something" gaven het startschot voor een spetterend spektakel van muziek, dans, licht, vuurwerk en verschillende magische acts. Niemand anders kan het publiek zo boeien als MJ. (Armando Mirisola)