“Wat kijken ze lief!”, aldus Balkenende

Jan Peter Balkenende heeft blijkbaar zijn dramatisch slechte uitslag bij de laatste parlementsverkiezingen in Nederland verwerkt. Gisteren kreeg hij, duidelijk ontspannen, de kandidaten voor Miss Nederland 2010 over de vloer. Die wilden hem bedanken, want "wij zijn wel heel blij dat hij al die jaren zo’n goede minister-president geweest is".

De missen hadden speciaal een cadeautje voor Balkenende meegebracht: een foto met henzelf en Balkenende eronder, die in een wolkje zegt: “Wat kijken ze lief!”. Het was een grappig bedoelde verwijzing naar Balkenendes omstreden uitspraak “U kijkt zo lief” tegen een journaliste. Balkenende kon er nu (eindelijk) om lachen en reageerde met: “Hartstikke leuk.”

De ontslagnemende minister-president wenste ten slotte alle kandidaten nog ontzettend veel succes. “En dat de beste moge winnen. Maar dat komt wel goed, als ik alle kandidaten hier zie”, grapte Balkenende nog.

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen, dacht aanvankelijk dat de missen voor hem naar Den Haag afgezakt waren. Tot de Kamervoorzitter hem lacherig tot de orde riep met “Ze kwamen voor Jan Peter, hoor”, wist De Telegraaf nog te melden.

lees ook