Antwerpse actrice Jet Naessens overleden

Actrice Jet Naessens is vanochtend overleden in Antwerpen. Ze werd 94 jaar. Naessens behoorde tussen 1937 en 1978 bij de top van de Vlaamse acteurs en actrices.

Na een theateropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen kreeg ze in 1937 een vast contract bij het gezelschap van de Koninklijke Schouwburg (KNS) in Antwerpen. Daar zou ze bijna haar hele carrière lang spelen. Ze speelde uiteenlopende rollen, zoals de titelrol in "Marieken van Nieumeghen" en Eliza Doolittle in "Pygmalion".

Van 1959 tot 1975 gaf ze ook zelf toneelles aan het Koninklijk Conservatorium, onder anderen aan Herbert Flack, Marilou Mermans en Sien Eggers. In 1978 ging ze met pensioen, maar ze bleef het Antwerpse theaterleven wel van nabij volgen.

Naessens was gehuwd met Jos Gevers, eveneens acteur. Hij schreef ook het toneelstuk "Slisse en Cesar", dat later bewerkt werd tot tv-serie.

Meest gelezen