Audi pompt 150 miljoen euro in Audi Brussel

Het Duitse autoconcern Audi heeft het kapitaal van Audi Brussel met 150 miljoen euro verhoogd. Het geld moet dienen voor "alle noodzakelijke investeringen", maar laat de groep ook toe maximaal te profiteren van de notionele intrestaftrek, zo staat vandaag in De Tijd en L'Echo.

Het kapitaal van Audi Brussel, waar sinds begin juni de compacte stadsauto A1 van de band rolt, werd opgetrokken van 47,7 naar 197,7 miljoen euro. Via de notionele intrestaftrek zou de belastbare basis van Audi Brussels dit jaar met 3,3 miljoen euro dalen, berekende De Tijd.

Audi investeerde eerder al 300 miljoen euro om de fabriek in Vorst volledig te moderniseren. Op dit moment wordt er nog gewerkt aan de renovatie van de kantoren en parkeerterreinen voor de nieuw geproduceerde Audi's.