Burgemeester van Koksijde naar Open VLD

Burgemeester van Koksijde en Vlaams parlementslid Marc Vanden Bussche stapt over van Lijst Dedecker naar Open VLD. Twee jaar geleden had hij de Vlaamse liberalen verlaten uit onvrede met het beleid van toen.

Het nieuws van de overstap is bekendgemaakt door de lokale afdeling van Open VLD. Vanden Bussche zal in het Vlaams Parlement nu ook deel gaan uitmaken van de fractie van Open VLD.

De 60-jarige Vanden Bussche is al sinds '95 burgemeester van Koksijde. In 2008 verliet hij de Vlaamse liberalen uit onvrede en stapte hij over naar Lijst Dedecker. Vorig jaar werd hij verkozen in het Vlaams Parlement en op 13 juni was hij lijstduwer voor LDD bij de federale verkiezingen.

Nu vindt hij dat "de liberale krachten zich moeten herenigen" en hij wil dat voorzitter Alexander De Croo van Open VLD daarbij het voortouw neemt.

Opvallend is dat Vanden Bussche LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker bedankt voor de kansen die hij heeft gekregen, maar na twee verkiezingen lijkt het "een gevecht van Don Quichote te worden", zegt hij.