Cambio stelt eerste elektrische auto voor

Cambio, het systeem van autodelen, heeft in Gent zijn eerste elektrische deelwagen voorgesteld. Dat is een primeur voor ons land.

De elektrische auto is "een kleine tweezitter, te vergelijken met een Smart, die vooral bedoeld is voor kortere verplaatsingen in en rond de stad", klinkt het bij Cambio. "Het is geen wagen om mee op vakantie te gaan."

De batterij in de auto heeft een actieradius van maximaal 140 kilometer. "Dat wil zeggen dat de wagen iedere avond als hij op zijn standplaats komt, opgeladen zal worden. De laatste gebruiker steekt dus bij manier van spreken even de stekker in het stopcontact zodanig dat 's morgens de batterij opnieuw volledig opgeladen is en de volgende persoon kan vertrekken."

Cambio gaat de auto nu enkele maanden testen om te zien of hij in de smaak valt. In de proefperiode zal de auto alleen gebruikt worden door ambtenaren van de dienst mobiliteit van de stad Gent. De auto krijgt een vaste standplaats in de parkeergarage Ramen.