Dewulf en Mortier maken kans op De Inktaap

De genomineerden voor De Inktaap 2011 zijn bekend: "Kleine dagen" van Bernard Dewulf, "Godenslaap" van Erwin Mortier en "'s Nachts komen de vossen" van de Nederlandse auteur Cees Nooteboom.

De Inktaap is de belangrijkste literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied. De jonge lezers tussen 16 en 18 jaar krijgen tot februari 2011 de tijd om de genomineerde boeken te lezen en te beoordelen.

Op 1 maart wordt De Inktaap uitgereikt tijdens een feestelijke ceremonie in deSingel in Antwerpen. De deelnemende jonge lezers kunnen daar de auteurs van de genomineerde boeken ontmoeten en interviewen.

De literaire prijs is aan zijn tiende editie toe. Onder anderen Robert Vuijsje, Dimitri Verhulst, Tom Lanoye en Harry Mulisch hebben prijs gewonnen in het verleden.