Michael Jackson wordt wereldwijd herdacht

Fans van Michael Jackson hebben wereldwijd hulde gebracht aan hun idool. Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van zijn overleden worden her en der herdenkings- plechtigheden georganiseerd.

In Los Angeles hebben tientallen fans bloemen neergelegd bij de ster van Michael Jackson op de Walk of Fame. Er hebben ook duizenden mensen de herdenking bijgewoond in het bijzijn van de familie van Michael Jackson bij zijn graf in Los Angeles.

Niet alleen in de VS staan fans stil bij de dood van Michael Jackson. In Honkong werd "The king of pop" herdacht met een optreden van een vierjarige jongen die de danspasjes van Michael Jackson bracht. In Tokio overnachtten 50 fans in een tentoonstellingsruimte waar persoonlijke spullen van de popster worden geëxposeerd.

Op de Filipijnen werd de eerste verjaardag van de dood van Michael Jackson herdacht met een opvoering van de choreografie van "Thriller" in de gevangenis van Cebu. De gevangenen herhalen de opvoering die in 2007 een hit werd op het internet.