Motorhead bij valavond: "Dankuwel België"

Graspop Metal Meeting is van start gegaan met een optreden van de Nederlandse band Revamp. Zondagavond mag Kiss de driedaagse hoogmis van de stevige gitaarmuziek afsluiten. Vandaag zorgden onder anderen Motorhead en Sepultura voor gesmaakte optredens.

De eerste dag van Graspop Metal Meeting is de nacht in met een concert van Aerosmith. De groep rond frontman Steven Tyler opende zijn set met de hit "Love in an elevator".

Doro, Sepultura (foto) en Motorhead hadden hun set eerder op de dag al afgewerkt in Dessel. Lemmy Kilmister van Motorhead voelde zich heel goed in zijn sas bij valavond op het hoofdpodium. Met nummers als "Ace of spades" en "Overkill" kreeg hij het publiek op zijn hand. "Thank you Belgium", bedankte hij de massa.

Sepultura zonder de broers Cavalera blijft de fans intrigeren. De tent zat afgeladen vol vol tijdens het optreden met nummers als "Arise" en "Chaos A.D.".

Weergoden zijn festivalgangers gunstig gezind

De 15e editie van het metalfestival Graspop Metal Meeting is vanmiddag van start gegaan met een optreden van de Nederlandse metalact Revamp. De weergoden waren Graspop Metal Meeting goed gezind. Het was warm op de festivalwei, maar de priemende zon wordt tegengehouden door de wolken.

De Nederlandse band Revamp mocht de 15e editie van Graspop openen op het hoofdpodium. Iets later kreeg Canadese band Anvil de handen op elkaar in een van de twee tenten. De groep timmert al eind jaren 70 aan de weg, maar werd pas wereldberoemd in 2009 dankzij de documentaire "The story of Anvil".

De Amerikaanse trashmetalband Slayer (foto) is ook al de revue gepasseerd in Dessel. Met klassiekers "Angel of death" en "Raining blood" kregen ze heel wat mensen aan het headbangen.

Tot en met zondag staan onder anderen Channel Zero, Slash, Kiss, Tankard, Sepultura, My Dying Bride en Kiss op het een van de vier podia op de festivalweide in Dessel.