Nieuwe psychiater voor moeder uit Kapellen

De moeder uit Kapellen die bijna twee jaar geleden haar twee kindjes heeft gedood, wordt opnieuw door psychiaters onderzocht. Dat heeft de raadkamer beslist.

De vrouw uit Kapellen verstikte haar 2-jarige zoontje en haar 4-jarige dochtertje in de zomer van 2008. Daarna probeerde ze zelfmoord te plegen. Ze sprong uit een raam, maar overleefde de val. Problemen in het gezin lagen aan de basis van het drama.

Gerechtspsychiaters oordeelden dat de vrouw ontoerekeningsvatbaar is. Maar de verdediging liet een tegenexpertise uitvoeren en daaruit bleek dat de vrouw alleen op het moment van de feiten ontoerekeningsvatbaar was.

Dat betekende dat ze geen schuld trof, en dus normaal gezien niet kon worden gestraft of geïnterneerd. Toch liet de rechter haar interneren. Maar de vrouw ging in beroep en nu komt er dus een nieuw psychiatrisch onderzoek.