Onderzoek naar witwaspraktijken bij Santens

De ondernemersfamilie Santens uit Oudenaarde zou voor ruim 200 miljoen euro hebben witgewassen. Dat schrijft De Tijd. Het gerechtelijk onderzoek is al 2 jaar bezig en zou nu in de eindfase zitten.

Textielgroep Santens heeft in een schriftelijke reactie beklemtoont dat het gerechtelijk onderzoek tegen bepaalde familieleden van Marc Santens loopt, en niet tegen de groep zelf. Volgens Santens werden er ook geen onregelmatigheden aangetoond

"Het onderzoek loopt niet tegen de groep Santens. Geen enkele vennootschap van de groep werd in verdenking gesteld. De groep vindt het betreurenswaardig dat een strafrechtelijk onderzoek tegen bepaalde leden van de familie Marc Santens, waarin overigens geen onregelmatigheden werden aangetoond, ondanks het geheim van het onderzoek wordt openbaar gemaakt en dat daarbij niet duidelijk wordt gezegd dat de groep Santens en Santens NV in het bijzonder daarmee niets te maken heeft", luidt het.

Het was de krant De Tijd die berichtte over een gerechtelijk onderzoek naar grootschalige belastingontduiking bij de Oost-Vlaamse ondernemersfamilie Santens. Volgens de krant zou de familie ruim 200 miljoen euro hebben witgewassen.