Ongeval met 3 vrachtwagens bij Kennedytunnel

In Antwerpen is een zwaargewonde gevallen bij een ongeval met drie vrachtwagens. Dat gebeurde vlak voor de Kennedytunnel, richting Nederland. Het ongeluk veroorzaakte ernstige verkeershinder.

"Volgens de eerste info was er rond 10.30 uur vlak voor de Kennedytunnel een aanrijding met drie tot vier vrachtwagens. Een vrachtwagen is daarbij beginnen te schuiven en kwam dwars over de middelste en de rechtse rijstrook te staan", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "De cabine was zwaar gehavend en de brandweer moest de geknelde chauffeur bevrijden. Hij is ondertussen overgebracht naar het ziekenhuis."

Iets voor 13 uur was de weg vrijgemaakt, maar er stonden wel nog lange files. De Liefkenshoektunnel werd daarom tot 14 uur tolvrij gemaakt. Ook de avondspits verliep erg moeizaam.