Originele bassist van The Kinks is overleden

De oorspronkelijke bassist van de Britse rockgroep The Kinks, Peter Quaife (foto achter het stuur van de bus), is op 66-jarige leeftijd overleden. De exacte doodsoorzaak is niet bekend, maar de man onderging al tien jaar nierdialyse.

Peter Quaife stond samen met de broers Ray en Dave Davies aan de wieg van The Kinks. De bassist maakte van 1961 tot 1969 deel uit van de succesvolle groep. In die periode scoorde de band hits met "Waterloo sunset" en "Lola".

Quaife speelde ook mee op "You really got me", een nummer dat in de gespecialiseerde pers omschreven wordt als de eerste hardrocksong.

Ondanks het overweldigende succes was Quaife nooit tevreden over zijn rol in het creatieve proces. Het album "Village green preservation society" uit 1968 was zijn favoriet. "Het is het enige album waaraan we allemaal iets hebben bijgedragen", zei hij in 1998.

In 1969 verliet Peter Quaife The Kinks omdat hij de voortdurende strubbelingen in de band beu was. Niet veel later kapte hij volledig met de muziekwereld.