Prins Charles brengt bezoek aan Glastonbury

Prins Charles heeft gisteren een bezoek gebracht aan het muziekfestival Glastonbury in Groot-Brittannië. Het was de eerste keer dat een lid van de Britse koninklijke familie een bezoekje bracht aan het festival.

De prins verscheen tot verrassing van het publiek even kort op het hoofdpodium. Hij bezocht ook het Greenpeace-plein en het Queen's Head-podium.

"Na veertig jaar hebben we eindelijk koninklijke goedkeuring", zei organisator Michael Eavis. Toen de prins gevraagd werd of hij plezier beleefde aan zijn bezoek, antwoordde hij: "Waarom niet?" De prins had ook een ontmoeting met Alex James, de bassist van de Britse popgroep Blur.

Glastonbury viert dit jaar zijn 40e verjaardag. Gisteren waren er enkel op de kleinere podia optredens. Pas vanaf vandaag komen ook de bands op het hoofdpodium in actie. Headliners zijn Gorillaz, Muse en Stevie Wonder. Het festival duurt nog tot en met zondag.