Chauffeur schoolbus dronken achter het stuur

Een buschauffeur die 55 kinderen van een school in Machelen vervoerde naar Pennenzakkenrock in Mol is aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. Ook de documenten van de bus bleken niet in orde te zijn.

De man werd in Mechelen betrapt met 2 promille alcohol in het bloed. Hij bleek amper in staat te rijden en reed eerder tegen een paaltje en een geparkeerde wagen. Toen hij gewoon doorreed, besloot de politie hem aan te houden. Bij een bloedtest bleek dat hij dronken achter het stuur zat.

Ook de boorddocumenten van de bus waren niet in orde. Hij beschikte niet over een geldig keuringsbewijs, zijn tachograaf ontbrak en zijn begrenzer was stuk. Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken. De school heeft het contract met de privéfirma verbroken. De man had al eerder een veroordeling opgelopen voor dronken rijden.