De autoverzekeringen worden duurder

Verschillende maatschappijen maken de verplichte autoverzekering duurder. Marktleider Axa verhoogt volgende maand zijn tarieven met 4 tot 9 procent. De verhoging komt er na een verhoging van 4,5 procent die wordt toegepast sinds oktober 2009.

Bij de nummer twee, Ethias, werd de burgerlijke aansprakelijkheid eerder al duurder: de tarieven gingen deze maand met gemiddeld 2 procent omhoog. Begin 2009 besloot de verzekeringsmaatschappij al tot een gemiddelde verhoging met 2,8 procent.

Als argumentatie wordt verwezen naar de stijging van het aantal schadegevallen, onder meer door de slechte staat van de wegen. Sinds 2007 is de gemiddelde kostprijs per schadegeval ook gestegen.

Anderzijds brengen de beleggingen van de verzekeraars minder op door de financiële crisis.