Journalisten Le Monde stemmen voor overname

De journalisten van de noodlijdende Franse krant Le Monde hebben zich uitgesproken voor een overname van de krant door drie Franse investeerders.

De associatie van journalisten, de belangrijkste aandeelhouder van de krant, heeft met 90% gekozen voor een overname door Pierre Berge, ex-partner van modeontwerper Yves Saint-Laurent, bankier Matthieu Pigasse en internettycoon Xavier Niel.

Een bod van een ander consortium, met France Telecom, de Nouvel Observateur groep en het Spaanse Prisa, eigenaar van El Pais, werd afgewezen.

Le Monde wil aan het einde van de maand definitief beslissen over het overnamebod. Le Monde gaat gebukt onder een enorme schuldenlast. De krant deed een oproep aan potentiële investeerders om 80 tot 120 miljoen euro in het mediabedrijf te pompen.