Slash brengt het Graspoppubliek in extase

Ook op de tweede dag van Graspop Metal Meeting hebben ongeveer 40.000 metalliefhebbers op de festivalwei in Dessel genoten van een stralende zomerzon. Killing Machine mocht het publiek vandaag wakkerschudden, Slash en Sick Of It All zorgden voor de muzikale roes.

De Amerikaanse gitarist Slash heeft met zijn nieuwe act Slash indruk gemaakt op Graspop Metal Meeting. De voormalige gitarist van Guns 'N Roses heeft zijn eerste solo-cd voorgesteld aan het Belgische publiek en kreeg alle handen op elkaar aan het einde van zijn optreden.

"Toen Slash afsloot met de Guns 'N Roses- hits "Sweet child of mine" en "Paradise city" ging het dak er helemaal af. Het publiek zong massaal mee", aldus onlineredacteur Stefan Mertes.

Channel Zero had daarna moeite om het concert van Slash te overtreffen, maar maakte niettemin een degelijke indruk. De band van Franky DSVD (foto) maakte dit jaar zijn comeback met een gesmaakte concertreeks in de AB. Hun bekendste nummers "Suck my energy" en "Black fuel" zaten in de set.

Een opmerkelijk concert op dag twee van Graspop was het optreden van de Amerikaanse hardcoreband Sick Of It All. "Aan het einde van het opzwepende concert mocht het publiek het podium betreden, wat voor hallucinante taferelen zorgde. Het podium stond afgeladen vol", klinkt het vanop de festivalwei.

Vuurwerk & vuilbekkerij van Sabaton

De Amerikaanse metalband Killing Machine opende vanmiddag de festiviteiten op Graspop. Sabaton uit Zweden had vuurwerk meegebracht om zijn act kracht bij te zetten. Het publiek reageerde enthousiast op de krachttermen in het Nederlands die de zanger ingestudeerd had.

Na Sabaton (foto) maakte Bullet For My Valentine het mooie weer. "Opvallend veel jonge metalliefhebbers namen plaats voor het hoofdpodium om de groep toe te juichen", aldus Stefan Mertes.

In de twee tenten ging het er ook stevig aan toe. "Death By Stereo bracht het publiek helemaal in vervoering. De tent was een grote moshpit tijdens het concert van de Amerikaanse band."

De zon heeft intussen al heel wat torso's roodgeblakerd in Dessel. Er ontwikkelde zich ook heel wat stof op de droge festivalwei. De tweede dag van Graspop Metal Meeting werd afgesloten door Soulfly.