153.000 euro voor handschoen Jackson

In Las Vegas is een handschoen van Michael Jackson voor 153.000 euro geveild. De overleden popzanger droeg het met Swarovski-kristallen bezette kleinood tijdens de Victory Tour in 1984.

De handschoen werd samen met zo'n 200 andere voorwerpen van Jackson en andere beroemdheden geveild. Het bedrag dat voor de handschoen betaald werd, was 10 keer de geschatte waarde.

"Dit bewijst dat Michael Jackson de beroemdheid is van wie mensen echt iets willen bemachtigen", zei veilingmeester Darren Julien aan Las Vegas Review Journal. "Mensen van over heel de wereld zijn overgevlogen voor deze veiling. Nu hij weg is, beseffen we pas dat we een echte legende kwijt zijn."

De waarde van Jacksonspullen lijkt inderdaad te stijgen. In september 2009 werd er 39.000 euro betaald voor een gelijkaardige handschoen. Ook jasjes, schoenen  en albums van de popster werden geveild.