76.000 bezoekers voor zonovergoten Couleur Café

De 21e editie van Couleur Café heeft dit weekend 76.000 muziekliefhebbers naar de site van Tour & Taxis in Brussel gelokt. Vrijdag kwamen er zo'n 22.000 mensen opdagen en gisteren en vandaag zo'n 27.000. Het festivalterrein baadde 3 dagen lang in de zon.

Couleur Café had dit jaar uitzonderlijk veel vrouwen uit alle muziekgenres op de affiche en focuste op Congo, met verschillende generaties artiesten die de Congolese muziekscène vertegenwoordigen.

Reggae en ragga-fans werden ook in de watten gelegd ondanks de annulering van het concert van de omstreden Beenie Man. Andere blikvangers waren onder anderen Snoop Dogg, Rodrigo Y Gabriela, Damian Marley en Nas.

Ook de voetballiefhebbers hoefden niet thuis te blijven, zij konden de wedstrijden volgen op een groot scherm.

Dit jaar werden er volgens de organisatie veel inspanningen geleverd op het vlak van duurzaamheid. "We maakten gebruik van ecobekers en werkten voor de eerste maal met biologisch afbreekbaar materiaal", aldus Irene Rossi van Couleur Café.

Door de hitte werden dit jaar opvallend veel mensen afgevoerd. De organisatie had nochtans voor afkoeling gezorgd met sproeiers.

Meest gelezen