Frans naakt op Ayers Rock

In Australië heeft een Française voor opschudding gezorgd door bijna naakt op de beroemde Ayers Rock of Uluru te dansen. Dat is een heilige plaats voor de oorspronkelijke inwoners, de Aboriginals.

De Française Alizée Sery bezocht -net als veel toeristen- de Ayers Rock of Uluru zoals die in de taal van de Aboringnals heet en ging daar een stripdansje opvoeren in een bikini.

De Aboriginals -de oorspronkelijke bewoners van Australië- kunnen daar nu niet mee lachen. Voor hen is de Uluru, zoals ze de beroemde rots in de woestijn noemen, een heilige plaats. Sery had volgens hen net zo haar stripact op een altaar in een kerk kunnen uitvoeren.

De Française is zich van geen kwaad bewust. Het was niet haar bedoeling om iemand te kwetsen, maar ze vond het idee gewoon leuk, zei ze. Ze verbaast zich over de heisa omdat de Aboriginals zelf gewoon naakt in de natuur leefden.

De Aboriginals vragen nu haar uitwijzing. Ze ijveren er overigens al jaren voor dat de Australische regering toeristen zou verbieden om de Uluru te beklimmen.

Bekijk hier de video op de site van de Australische televisie ABC.

lees ook