Nederlandse banktoren in brand

In de Nederlandse stad Utrecht heeft de toren van het nieuwe hoofdkantoor van de bank Rabobank urenlang in brand gestaan. De oorzaak is nog niet bekend. Het blussen verliep zeer moeizaam.

De brand brak rond 14 uur uit in een van de bovenverdiepingen van de twee torens, aldus de Nederlandse omroepstichting NOS. Na een paar uur was zelfs een explosie te horen op het dak, vermoedelijk in een hoogspanningsinstallatie. Het bluswerk verliep zeer moeizaam omdat het hoofdkwartier van de Nederlandse bank nog in aanbouw is. Zo zijn er geen liften en aansluitpunten voor brandslangen.

De brandweer moest het water honderden meters verderop uit een kanaal halen. De brandweermannen bestreden het vuur door via de toren die niet in brand stond naar boven te gaan en zo op de brandende toren te komen. De brand is nu onder controle. Hoe de brand is kunnen ontstaan, is nog onduidelijk.