Excuses voor overschilderen Stars&Stripes

Gouverneur Arnold Schwarzenegger van Californië heeft zich uitgebreid verontschuldigd voor overijverige arbeiders. Die hadden een reusachtige Stars&Stripesvlag op een muur met een grijs kleurtje overschilderd.

De schoonmaakploeg had de nationale trots van de VS verkeerdelijk aanzien als graffiti.

Het meer dan tien meter grote vlaggenfresco aan de rand van een autoweg in het noorden van Californië was meer dan acht jaar oud. Het werd geschilderd door drie patriottische kunstenaars in de nasleep van de aanslagen van 11 september 2001. Dagelijks rijden duizenden auto's voorbij het (voormalige) kunstwerk.

Schwarzenegger verontschuldigde zich bij de kunstenaars, die jarenlang "duizenden automobilisten hebben geïnspireerd". Dat de vergissing plaatsvond enkele dagen voor de nationale feestdag (4 juli), maakt de zaak volgens de Oostenrijkse Amerikaan des te erger.

Goed nieuws komt er evenwel van de verkeersoverheid, die zei een aanvraag van de kunstenaars te zullen verwelkomen om de grijze muur opnieuw met blauw, wit, rood en een slordige vijftig sterren en strepen op te fleuren.

lees ook