KotK eist 680.000 euro van boomkwekerij

Kom op tegen Kanker eist 680.000 euro van boomkwekerij Van Hulle uit de Oost-Vlaamse gemeente Maldegem. De schadeclaim volgt na de schrapping van de inzameling van taxus, waarmee kankerbestrijders gemaakt worden. Dat staat zaterdag in verschillende kranten.

Normaal zou het bedrijf net als vorig jaar snoeisel inzamelen en per verkochte kubieke meter 40 euro schenken aan Kom op tegen Kanker.

Dit jaar is er geen inzameling, volgens Kom op tegen Kanker, omdat de kwekerij dat om economische redenen niet wil. "Vorig jaar heeft de actie 170.000 euro opgebracht en we hadden nog een contract voor vier jaar. Vandaar de eis van 680.000 euro."

Boomkweker Bart Van Hulle stelt dat het exclusiviteitscontract niet werd nageleefd door Kom op tegen Kanker. "Wij willen met het bedrijf onze actie "Vergroot de Hoop" voortzetten en de opbrengst schenken aan de deelnemende gemeentes, die deze dan aan een goed doel ter bestrijding van kanker kunnen geven", laat Van Hulle weten.