Lady Gaga klopt Obama op Facebook

Lady Gaga is de eerste levende persoon die meer dan tien miljoen fans heeft op de sociale netwerksite Facebook. De Amerikaanse popdiva won het in een nipte strijd van de Amerikaanse president Barack Obama.

Lady Gaga dankt in een videoboodschap haar fans voor de hulp bij het breken van het record: "I want to say hello to all my little monsters on Facebook. I love you so much. Become my fan on Facebook. I'll never forget you. "

De absolute recordhouder op Facebook blijft echter Michael Jackson. De King of Pop, die vorig jaar in juni overleed, heeft 14 miljoen fans.

Lady Gaga liet zich eerder van de week al opmerken. Ze prijkt op de vierde plaats in de Forbeslijst van invloedrijkste beroemdheden van het afgelopen jaar. Voor de lijst wordt gekeken naar het inkomen van sterren en hun aanwezigheid in de media.