"Op papier en in praktijk geslaagde editie"

Rock Werchter heeft de voorbije vier dag elke dag 80.000 mensen over de vloer gekregen. Het festival was niet alleen uitverkocht, op organisatorisch vlak is alles bijzonder vlot verlopen en dat stemt organisator Herman Schueremans bijzonder tevreden.

"We hebben een festival dat niet alleen op papier heel sterk was, maar ook in praktijk heel goed werkte. We hebben een aantal fantastische nieuwkomers, maar ook headliners gehad", zegt Schueremans.

Hij was ook tevreden met het weer het voorbije weekend. "We hebben fantastisch weer gehad. Het heeft amper 15 of 20 minuten geregend. Voldoende om het stof weg te nemen. Wat kun je meer wensen als organisator."

Op de vierde en laatste festivaldag was het weer heel warm. Het Rode Kruis heeft de voorbije dagen al 6.300 mensen moeten verzorgen. "Vorig jaar eindigden we met een recordaantal van 7.144 interventies. Vermoedelijk wordt dat record niet gebroken. Dat is enkel te danken aan het koele weer op zaterdag", meldt Pierre Vanelslander van het Rode Kruis.

Volgens Vanelslander zijn er opvallend weinig mensen met alcoholgerelateerde aandoeningen verzorgd. Het aantal insectenbeten daarentegen was uitzonderlijk hoog. Dat is te verklaren door het warme weer. Het festivalpubliek had ook geen stevig schoeisel aan, waardoor heel wat voetletsels verzorgd moesten worden.