Na 60 jaar ook een "Men's hour" op Britse radio

Het BBC-radioprogramma "Women's hour" krijgt na zestig jaar ook een mannelijke variant. Mannen kunnen vanaf 18 juli terecht op Radio 5 voor "Men's hour" met onderwerpen als politiek, sport en entertainment.

"Women's hour" werd voor de eerste keer uitgezonden in 1964 en gepresenteerd door een man, Alan Ivimey. Het BBC-programma kwam er omdat er "niet naar vrouwen werd geluisterd".

Zestig jaar later bestaat het nog altijd, maar wordt er vanaf 18 juli ook naar mannen geluisterd. Op het lijstje van gasten die presentator Tim Samuels graag in de studio wil, staan Noel Gallagher, José Mourinho en Jamie Oliver.

Voorts zijn er de vaste rubrieken The Question Nobody Is Asking (over sperma, impotentie, enz.), Token Woman (waarin vrouwen de kans krijgen zich te verontschuldigen voor hun feministisch kantje) en Thought For The Gay (met hete hangijzers voor homo's).

Radio 5 heeft een overwegend mannelijk publiek (70%). "Maar "Men's hour" is er ook voor de vrouwen", klinkt het.