Team van B-Fast naar Roemenië is halfweg

Het hulpkonvooi van B-Fast naar Roemenië is halfweg. De negen hulpverleners zijn aangekomen in Oostenrijk. Ze hopen dinsdag hun zware pompen in te zetten om het na een dijkbreuk overstroomd gebied in Noord-Oost-Roemenië leeg te pompen.

B-Fast, de snel inzetbare Belgische reddingsdienst, heeft gisteren nog een ploeg gestuurd van negen hulpverleners naar Roemenië. In het noordoosten is door zware regenval een dam gebroken, 13.000 mensen zijn er dakloos. Ook een tweede dam aan de Donau dreigt door te breken.

Het team neemt 14 pompen mee, drie generatoren en een waterzuiveringsstation. Andere landen zorgen voor tenten en voedsel.

B-Fast verwacht maandag ter plaatse te zijn na een rit van veertig uur. Het is de bedoeling dat de missie een week zal duren.