Twee gewonden bij steekpartij in Brussel

Bij een steekpartij aan een discotheek in het Brusselse stadscentrum zijn vanmorgen twee mensen gewond geraakt. Dat meldt het Brusselse parket. Het gaat om de portier en de barman van de discotheek. De barman heeft een wonde in de buik en is er erg aan toe, de portier kreeg twee messteken in de rug maar stelt het goed. Twee vermoedelijke daders zijn opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket.

De steekpartij vond rond 4.30 uur plaats. Een viertal feestvierders, vermoedelijk Fransen, kreeg het aan de stok met de portier van de discotheek omdat die hen niet binnenliet.

Het kwam tot duw- en trekwerk waarbij minstens een van de discotheekgangers een mes bovenhaalde en de portier in de rug stak. Een barman merkte het gewoel op en kwam zijn collega te hulp, maar kreeg een messteek in de buik.

De vier aanvallers gingen vervolgens op de loop, achtervolgd door de portier. De politie kwam snel ter plaatse en kon twee verdachten die door de portier werden aangeduid, oppakken.

De portier en de barman werden naar het ziekenhuis gebracht. De barman was er erg aan toe en de artsen vreesden even voor zijn leven, maar intussen zou hij aan de beterhand zijn, aldus het parket.