10,5 miljoen besteed aan kankeronderzoek

De Stichting tegen Kanker heeft vorig jaar uitzonderlijk veel geld besteed aan wetenschappelijk onderzoek. Het gaat om 10,5 miljoen euro. De Stichting ontving in 2009 ook meer geld, onder meer een erfenis.

De Stichting tegen Kanker is een van de belangrijkste privéfinanciers van het wetenschappelijke kankeronderzoek. Vorig jaar ging het om een bedrag van 10.517.219 euro. Daarvan ging 5,5 miljoen naar onderzoeksbeurzen en 5 miljoen naar de financiering van technische platforms en technologische uitrusting aan de Belgische universiteiten.

De Stichting zamelde vorig jaar 20.694.414 euro in. Dat is meer dan andere jaren dankzij een erfenis van 4,5 miljoen euro. De familie van de schenker vroeg uitdrukkelijk om het geld te besteden aan wetenschappelijk onderzoek.

Naast wetenschappelijk onderzoek maakte de Stichting ook geld vrij voor de begeleiding van patiënten en voor de preventieve opsporing van kanker.