7 maanden met uitstel voor buurman Baetens

De buurman van actrice Veerle Baetens uit Overijse is veroordeeld tot 7 maanden cel met uitstel en 550 euro boete. De rechter achtte het bewezen dat de man met opzet Baetens' echtgenoot verwondde met ammoniak.

De man van Veerle Baetens hield aan de aanval brandwonden over aan één oog en aan zijn mond.

De 85-jarige buurman voerde aan dat hij zich verweerde, en dat de ammoniak toevallig uit de fles schoot. Maar de rechter achtte opzet bewezen, omdat hij eerst de ammoniak was gaan kopen en zegde dat het moest dienen om te gebruiken tegen zijn buren.

Veerle Baetens zelf krijgt geen schadevergoeding omdat ze geen schade aan haar lichaam of kledij kan bewijzen.

De burenruzie tussen Baetens en de buren sleept al jaren aan. Baetens is bekend van tv-reeksen als "Code 37" en "Sara".