"Ik leef van cheque naar cheque"

Ze scoorden meerdere wereldhits en verkochten meer dan 7 miljoen albums. In de periode 2000-2005 was de Britse boysband Blue razend populair. Na de split in 2005 gingen de 4 leden elk hun eigen weg. Lee Ryan probeerde nog aan een solocarrière te timmeren, maar al snel was zijn geld op.

“Door de slechte economische toestand waarin we ons bevinden en een aaneenschakeling van foute investeringen heb ik veel geld verloren. Bovendien werd ik ten tijde van het succes overspoeld met geld. Maar voor je het weet, is dat weeral op. Financieel management was niet bepaald mijn ding. Maar waar zou ik het geleerd hebben? Niet thuis, want we hadden zelfs geen pot om in te plassen. Daardoor heb ik wellicht ook veel geld gewoon weggegeven. Nu leef ik van cheque naar cheque.”, aldus de 27-jarige zanger in een interview met de Britse krant Daily Mail. Door zijn geldproblemen moest Ryan ook afstand doen van zijn penthouse in Zuid-Londen, waarvan de waarde op ruim 1,5 miljoen euro geraamd werd.

“Geleidelijk kom ik terug met beide voeten op de grond. Ik verdien nu opnieuw mijn boterham en werk aan een nieuwe zangcarrière. Intussen heb ik ook een gezin dat ik moet onderhouden. Maar een musicalcarrière, die mijn ex-collega’s nastreven, nee, daar begin ik niet aan. Ik haat musicals. Of het moest die van Jezus Christus zijn.”, besluit de vader van een 18 maanden oude zoon.

Blue was vooral in Groot-Brittannië een succes, maar geraakte ook bij ons aan een aantal hits, waaronder “All rise”, “Sorry seems to be the hardest word” met Elton John, “Guilty” en “Signed, sealed, delivered” met Stevie Wonder. De groep splitte in 2005, maar zou nu een comeback overwegen. Ryan zelf is geen onbesproken figuur. Na de aanslagen van 11 september 2001 zei hij tijdens een interview aan BBC: “Dat New York-gedoe wordt helemaal opgeblazen. Zou men niet beter iets doen aan het probleem van de walvissen?”. Ook werd hij eind 2007 gearresteerd nadat hij een taxichauffeur had aangevallen.

lees ook